13 Kasım 2013 Çarşamba

Huzura bir adım... (1)

    

 
     Kaş'ta hava 24 derece,  su ise 22 derece diye haber almıştık daha yola çıkmadan. Yine de "suya girince üşüyecek miyiz?" diye de sormadan edemiyorduk kendi kendimize.
      Kat kat giyindiğimiz giysilerimizi, gecenin serinliğine inat, bir bir çıkardık yaklaştıkça Akdeniz'e.
     Uyandığımız bu cumartesi sabahında Kaş, güneşliydi ve dalışla ilgili heyecan ve umutlarımızı arttırmıştı. Kim bilir belki görebilirdik ....
      Bu mevsimde ağır da olsa su serinliyordu. Ancak serinledikçe de sualtında görüş daha berraklaşıyordu. Bu gizemli dünyanın sakinleri farklı bir mevsim sürmeye başlıyordu kendi gezegenlerinde. Bu bizim için farklı türler, sürprizler demekti.
     Saat dokuza yaklaştığında, odalarına yerleşen dalgıç ve dalgıç adayları yavaş yavaş kahvaltı masalarını dolduruyordu.
     Ama dalışa gelmiştik, öyle sakin sakin denizin muhteşem manzarasını seyrederek kahvaltıya vakit yoktu. Gün dalış  günüydü.
     Her dalılş günü saat 10'u gösterdiğinde teknede "kıç neta" sesi duyulur ve liman artık geride kalmaya başlar. Bu yüzden kahvaltının ardından limanın yakınındaki pansiyonumuzdan artık tekneye doğru yola çıkmanın vakti gelmişti.
     Bir yandan grubun önünden komşu tekne sakinleriyle selamlaşarak yürüyor, bir yandanda ilk defa sualtını keşfedecek denizkızı ve balık adam adaylarının gözlerindeki heyecanı görerek kendi ilk dalış günlerimi anımsıyordum.
      Kimisi sessizce arkamdan yürüyor, teorik derslerde öğrendiklerini düşünüyor, kimisi de " Hocam! görebilecek miyiz?" diye soruyordu.
      Tekne ağırca liman ağzına yaklaştığında, heyecanlı ve neşeli bir faaliyet başlamıştı bile. Bröveli dalıcılar, daha az tecrübelilere ekipmanlarını hazırlamada yardım ediyor, yeni başlayacaklar eğitmenleriyle birlikte ekipmanlarını ilk defa hazırlıyor sorular soruyorlardı. Henüz sualtıyla tanışmaya karar vermemiş misafirlerimiz ise merakla bu koşuşturmayı seyrediyor, dönüşte gururla arkadaşlara gösterilecek kareleri yakalamaya çalışıyorlardı...(devamı yarına)
     

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum ve sorularınız benim için değerli, teşekkür ederim